Почна поставувањето на бројчаникот на Триумфална порта

Доцна синоќа на Триумфалната порта почна поставувањето на бројчаникот на кој ќе се покажува колку од украдените пари од претходната власт се враќаат во Буџетот.

Премиерот Зоран Заев вчера најави дека наскоро ќе биде поставен бројчаникот на портата, но не прецизираше кога точно тоа ќе се случи.

– Бројчаникот ќе врти како што ќе се носат судските пресуди и како што институциите од областа на фининсиските истраги ќе ги инкасираат вратените пари што биле земени од буџетот, како надомест на штета, рече Заев на вчерашаната прес-конференција во Владата одговарајќи на новинарско прашање.

Тоа, како што истакна премиерот, е ветување што го дал додека беше во опозиција, барајќи ја поддршката од граѓаните.