(ВИДЕО) Бошњаковски: Бројчаникот го плати премиерот од свој џеб, ќе почне да функционира деновиве

Бројчаникот го постави лично премиерот Зоран Заев, а на него ќе бидат објавувани сумите кои ќе се враќаат во државниот буџет од судските процеси, рече владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Според него, веќе има дел пари кои се вратени во буџетот, а не се знае кој ден ќе почне да функционира истиот.

Инаку, премиерот Заев вчера најави дека деновиве ќе биде поставен бројчаникот, а истиот беше наместен на Триумфалната порта доцна синоќа.

Миле Бошњаковски за бројчаникот на Порта Македонија

Бројчаникот го постави лично премиерот Зоран Заев, а на него ќе бидат објавувани сумите кои ќе се враќаат во државниот буџет од судските процеси, рече владиниот портпарол Миле Бошњаковски – http://den.mk/archives/8388

Gepostet von Den am Freitag, 31. August 2018