Река: Албанец да биде потпретседател на државата

Во вчерашното гостување во ТВ21 во емисијата Клик Плус, претседателскиот кандидат Блерим Река рече дека во ситуација кога Албанец тешко може да стане претседател, тогаш треба да се размислува за местото потпретседател на државата.

Имајќи состојба во која ниту Албанец не може да стане Претседател, но ниту Македонец без албанските гласови, можеби треба да се размислува за функцијата на потпретседател на државата, кој ќе биде вториот кој имал најмногу гласа во претседателските избори.

Блерим Река – кандидат за претседател