Уапсени Горан Грујовски и Никола БошковскиАктуелно

Уапсени Горан Грујовски и Никола Бошковски

Екс-шефот на Петтата управа на УБК, Горан Грујевски и неговиот колега Никола Бошковски вечерва се уапсени во Солун. Грчката полиција…

Паметен телефон -„дрога“ која постепено треба да се одвикнуваЗабава

Паметен телефон -„дрога“ која постепено треба да се одвикнува

Ако во секој слободен момент посегнувате по вашиот паметен телефон, можеби е време да прекинете со таа пракса, сметаат докторите,…

Пет чуда на природата кои веќе не постојатЗабава

Пет чуда на природата кои веќе не постојат

Некои од нив ги уништиле климатските промени, а некои директна човечка глупост. Климатските промени, како најголема опасност по животот на…

Дали е возможно да отворите врата на авион за време на лет?Забава

Дали е возможно да отворите врата на авион за време на лет?

Се повеќе инциденти со патниците во воздух, кои поради анксиозност или други проблеми со однесувањето се обидуваат насилно да отворат…

Дали од нас зависи дали ќе бидеме отпимисти или песимисти?Забава

Дали од нас зависи дали ќе бидеме отпимисти или песимисти?

Во ситуации кога ништо не оди како што треба бидејќи не оставил партнерот, сме паднале на испит, сме ја изгубиле…

Кој е најефикасниот начин да ги откажете цигарите?Забава

Кој е најефикасниот начин да ги откажете цигарите?

Резултатите од новото истражување кое било спроведено на Универзитетот Оксфорд покажало дека наглото откажување на цигари навистина е најдобар и…