Околу 43 килограми злато завршуваат во канализацијата на Швајцарија секоја годинаСвет

Околу 43 килограми злато завршуваат во канализацијата на Швајцарија секоја година

Научниците утврдија дека околу 43 килограми злато годишно завршуваат во одводните цевки во Швајцарија, а оттаму во канализацијата. Таа количина…