Изборен молк во КосовоСвет

Изборен молк во Косово

По 30-дневната кампања за локалните избори, на полноќ за Косоварите настапи изборниот молк, пренесе РТС. Забраната за политичка агитација ќе…

Косовската полиција заплени аресенал оружје кај БлацеСвет

Косовската полиција заплени аресенал оружје кај Блаце

Косовската полиција заплени поголема количество оружје во Генерал Јанковиќ, во близина на косовско-македонската граница, кај Блаце. Според полицијата запленети се…

Косово се откажа од приемот во УНЕСКОАктуелно

Косово се откажа од приемот во УНЕСКО

Властите од Приштина соопштија дека се откажуваат од барањето за прием на Косово во УНЕСКО. Во соопштение на министерството за…

Косово нема поднесено официјално барање за прием во УНЕСКОСвет

Косово нема поднесено официјално барање за прием во УНЕСКО

Приштина досега не поднела официјално барање за прием во УНЕСКО, и затоа таа тема не е на дневен ред на…