САД се повлекува од УНЕСКОАктуелно

САД се повлекува од УНЕСКО

Генералниот директор на УНЕСКО, Ирина Бокова, информираше дека САД го известиле УНЕСКО дека се повлекуваат од оваа организација на ОН.…

Косово се откажа од приемот во УНЕСКОАктуелно

Косово се откажа од приемот во УНЕСКО

Властите од Приштина соопштија дека се откажуваат од барањето за прием на Косово во УНЕСКО. Во соопштение на министерството за…