Филипче: Ако остане стабилна состојбата, угостителите ќе работат до 21 часот

admin
Министерот за здравство, Венко Филипче во утринската емисија на националниот сервис посочи дека доколку епидемиолошката состојба остане стабилна, работното време на угостителските објекти ќе се...

Северна Кореја бара вакцини против коронавирус иако нема пријавено активни случаи

admin
И покрај тоа што тврди дека нема ниту еден потврден случај, Северна Кореја побара вакцина против коронавирусот од Глобалниот сојуз за вакцини кој им помага...

Грашковска: Да се почитуваат мерките за време на празниците

admin
Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска на прес конференција посочи дека инспекторите извршиле 4.652 контроли и 278 надзори поврзани со почитувањето на протоколите за работа...