Бизнис

Банките отвораат наменски сметки за државната помош на граѓани со блокирани сметки

admin
Дел од банките ќе отворат посебна, наменска сметка за граѓаните кои имаат блокирани сметки, а добиле помош од државата. Во информациите кои ги споделија со...

Финансиската полиција истражува три банки за постапување слично на Еуростандард

admin
Три банки се под лупата на Финансиската полиција, под сомнение дека работеле слично на Еуростандард банка. Разликата помеѓу нив и Еуростандард е во тоа што...

Гостивар, Маврово и Попова Шапка добија три ПИП- Центри за туристички развој

admin
Три паметни инфо и промо центри (ПИПЦ) во вредност од 6.437.054  денари се опремени во рамки на Полошкиот плански регион со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка, кои ќе овозможат во иднина полесен пристап...

Биткоин со највисока вредност досега!

Elena Daskalova
Првата и најпопуларната криптовалута во моментов го „живее“ најдобриот дел од своето постоење, надминувајќи ја вредноста од над 20.000 долари за еден Биткоин. Во 2017...