Свет

Израел вакцинираше најголем процент од популацијата

Elena Daskalova
Откако започна дистрибуцијата на вакцини против КОВИД-19 низ светот, една држава се издвои со брзината со која се реализира вакцинацијата. Според израелската министерка за здравство,...

Северна Кореја бара вакцини против коронавирус иако нема пријавено активни случаи

admin
И покрај тоа што тврди дека нема ниту еден потврден случај, Северна Кореја побара вакцина против коронавирусот од Глобалниот сојуз за вакцини кој им помага...

(ВИДЕО) Со спектакуларен огномет, Австралија влезе во 2021 година

admin
Со празни улици и спектакуларен огномет кој сите го гледаа од своите домови, Австралија ја дочека новата 2021 година. Поради пандемијата со коронавирусот, Австралија воведе...

Нуклеарната централа Кршко застана со работа од земјотресот во Хрватска

admin
Нуклеарната централа Кршко во Словенија запре поради земјотресот кој се случи во Хрватска. Според тамошните медиуми, централата наоѓа во безбедна состојба, а во тек се превентивни...