егзекуција

На денешен ден пред години ставен крај на династијата Романови

Elena Daskalova
Револуционерите го принудиле на абдицирање рускиот цар Николај Втори кој престолот му го понудил на својот брат, големиот војвода Михаил, но тој следниот ден, под...