зеленчук

Бидете внимателни! Смрзнат зеленчук со глувци на полиците во маркетите

Elena Daskalova
Викендов на социјалните мрежи се споделуваше скандалозна и навистина одвратна и непријатна објава, според која во пакет со смрзната мешавина од зеленчук, е пронајден и...

Најголемите заблуди за оние кои се вегетаријанци

Elena Daskalova
Оние кои избрале да бидат вегетаријанци често ги слушаат коментарите на околината дека не се хранат соодветно и дека сигурно не ги внесуваат потребните хранливи...

Зошто не смеете целосно да ги исклучите јаглехидратите од исхраната?

Elena Daskalova
Многу долго веруваме дека за да има ефект диетата, мора да се откажеме од продуктите кои содржат јаглехидрати, односно од лебот, тестенините, но и од...