ковид 19

Бројот на заразени во Македонија од почетокот на пандемијата се наближува до 100.000

Elena Daskalova
Министерството за здравство за изминатото деноноќие ја објави следната статистика: „Во последните 24 часа се направени 2.813 тестирања, а регистрирани се 509 нови случаи на...

Интересен факт: Очилата ја намалуваат шансата за заразување со коронавирус

Elena Daskalova
Уште во времето кога беа регистрирани првите случаи на КОВИД-19, една од препораките на СЗО беше со неизмиени раце да не се допираат лицето, носот,...

Израел вакцинираше најголем процент од популацијата

Elena Daskalova
Откако започна дистрибуцијата на вакцини против КОВИД-19 низ светот, една држава се издвои со брзината со која се реализира вакцинацијата. Според израелската министерка за здравство,...

Србија ќе даде 8000 вакцини Фајзер за Македонија

Elena Daskalova
Србија ќе даде 8000 вакцини за Македонија, од својата набавка од Фајзер, како одговор на барањето на Македонија за помош при купувањето на вакцини против...