пост

Започнуваат Велигденските пости – православните христијани се подготвуваат за големиот празник

Elena Daskalova
Според традицијата и црквата, овој пост е познат под повеќе имиња и тоа: Велигденски пост – затоа што завршува на Велигден и значи подготовка за...