франција

Човек се самозапалил во Франција, на метро-станица

Elena Daskalova
На метро-станицата во Пигал се самозапалил маж, пред неколку сведоци, кои биле видно вознемирени поради она што им се случувало пред очи. Интервенирала и противпожарната...

Макрон ја губи популарноста кај Французите, веројатно нема да добие втор мандат

Elena Daskalova
Емануел Макрон, актуелниот претседател на Франција е сè помалку омилен меѓу своите сограѓани, а реални се шансите да не се кандидира за втор мандат, но...