Бијонсе донира за луѓе кои пандемијата ги остави во станбена криза

Американската музичка ѕвезда Бијонсе одлучила да донира по 5.000 долари за секое домаќинство кое се соочува со станбена криза поради пандемијата со која светот и понатаму се бори.

Семејствата можат да се пријават на нејзината веб-страница, а ќе биде помогнато на вкупно 100 од нив. Таа претходно помогна со неколку милиони долари за болниците и ковид-центрите, но овојпат реши да им помогне директно на луѓето кои се соочиле со станбена криза, односно нивните станови се под хипотека, членовите останале без работа, не можат да си дозволат кирија и така натаму.

Сите критериуми по кои ќе се прави изборот се наведени во апликациите за грант и важат само за САД.

loading...

Останати вести

Вилијам, Кејт и децата – новогодишна честитка

Elena Daskalova

Меган и Хари со среќна вест: Арчи ќе стане постар брат

Elena Daskalova

Новата потпретседателка на САД на насловна страница на Vogue

Elena Daskalova