Викендов за Велигден и на 12 и 13 мај да нема полициски час – предлог на Кризниот штаб

Полициски час ќе нема за време на Велигден и Бајрам, соопштува министерот за здравство.

Да се отворат летните тераси на сите угостителски објекти, полицискиот час да се скрати и да почне од 21 часот, а за време на претстојниот празник Велигден, сабота кон недела (1 кон 2 мај) и 12 кон 13 мај кога се слави Рамазан Бајрам да нема полициски час, односно да може граѓаните слободно да се движат, а во тие денови работењето на угостителските објекти да биде исто како што ќе биде и дотогаш до 20, односно 20:30 часот.

– Ова се одлуките за нови рестриктивни мерки кои денеска ги донесе Кризниот штаб, кои треба да важат во следниот период, односно утре на седница на Влада треба да се добие согласност и да се прифатат – изјави денеска министерот за здравство Венко Филипче.

loading...

Останати вести

Лидерска средба во наредните две недели

admin

Австралија повторно се затвори, нема излегување ниту за Нова година

admin

Синхас: Вакцината против коронавирусот ќе биде „божиќен подарок“ за сите Европејци

admin