Ден

Владата со помош до семејствата од Шуто Оризари чии домови беа уништени од пожарот

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот секретаријат на Владата и на Министерството за труд да ги разгледаат можностите за обезбедување живеалишта за опожарените семејства. 

Можеби ќе ве интересира:

Неделков ги повика ректорите да прекинат со постапката за создавање нови синдикати

Stefanija Kuzmanovska

Забелешките на Венецијанската комисија за Законот за јазиците ќе се анализираат по изборите

Stefanija Kuzmanovska

Дрецун: Постои бугарски шпионски центар во Скопје, Бугарија да престане со идејата за враќање на Санстефанскиот договор

Никола Поповски