Ден

Во Канада бензинот е поевтин од водата

Во Канада засега нема никакви недостатоци освен тоалетна хартија и цената на бензинот е пониска од цената на литар вода.

Професор д-р Борис Сакиќ, професор на универзитетот МекМастер, раскажува за РТС дека ситуацијата во Канада е стабилна, а смртноста е околу еден процент.

„Во моментов има околу 3.400 пациенти и 31 починати. Преземени се владини мерки за затворање на сите несуштински бизниси, но отворени се продавници за храна и лекови, банки и медиуми“, вели Сакиќ.

Кога станува збор за цената на основната храна, Сакиќ наведува дека тие не се променети, но дека цената на бензинот е помала од цената на литар вода.

„Нема недостатоци, освен тоалетна хартија“, вели професорот на Универзитетот МекМастер.

Можеби ќе ве интересира:

Менаџментот на прилепскиот Тутунски комбинат на минималец, разликата ќе се донира во солидарниот фонд

Александар Тодески

Вархеји: Подготвуваме економски план за развој на Западен Балкан

Бежовска: Очекуваме да дојде до олеснување на финансиските услови и за граѓаните

×

Следете не