Connect with us

Дневно

Во февруари пристигнува првата доза од Фајзеровата вакцина против Ковид-19

Министерот за здравство, Венко Филипче, преку социјалните мрежи соопшти дека Македонија ја добива првата доза вакцини портив Ковид-19 од Фајзер во февруари, со вкупно 5850 вакцини.

„Во директни преговори обезбедивме 800.000 дози за цела 2021. Пратка со поголема количина вакцини ќе дојде во март и април, а динамиката за цела 2021 година дополнително ќе ја утврдиме“, посочи Филипче.

Во меѓувреме, се очеквуаат и првите дози на вакцини кои ќе ги донесат Грција и Бугарија, а кои во земјава ќе пристигнат како донација.

loading...
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement