Ден

И сметководителите ќе испорачаат предлог-барања за поддршка

Сметководителите погодени од кризата со коронавирусот, ќе испорачаат предлог-барања за поддршка

И сметководителите веќе ги чувствуваат последиците од новонастанатата економска ситуација поради коронавирусот.

Тие денеска, како што најавија, ќе соопштат конкретни предлог-барања за поддршка.

-Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и им е намалена ликвидноста, а тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските. Многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, стои во најавата за прес-конференцијата на Комората на сметководители, закажана за денеска.

Можеби ќе ве интересира:

Контролирана изолација на група граѓани во хотел „Широк Сокак“ во Битола

Шекеринска: Зачленувањето во НАТО е наш подарок кон граѓаните

Баша: Исторски настан за Северна Македонија и од големо геостратегиско значење за НАТО

×

Следете не