Ден

Како да исчистите пегла која загорела?

Речиси во секое домаќинство се случило пеглата да загори и со тоа да остава дамки на облеката или да го отежне процесот на пеглање.

Постојат многу средства кои се продаваат во продавница, а би требало да го олеснат процесот на чистење на ‘рѓосаните делови. Но, во ова може да помогне и еден несекојдневен трик – парацетамолот.

Многумина од нас веќе го имаат него дома, а трикот се состои во тоа што триете таблетка парацетамол врз изгорениот дел, а по потреба можете да ставите капка вода за да оди полесно процесот.

Овој трик освен што е ефикасен, ќе ви заштети и многу пари, бидејќи нема потреба да купувате специјални средства за оваа намена, кои се прилично скапи.

Можеби ќе ве интересира:

Бидете одговорни: Пандемијата уште не е готова

Шопинг во време на пандемија: Како да тестирате парфеми безбедно?

Во продажба е најновото издание на енигматскиот магазин „Лавиринт“

Александар Тодески
×

Следете не