Ден

Која е најдобра? Ова се песните од поранешна Југославија кои одат на Евросонг

Останаа два месеци до почетокот на Евровизија и познати се сите песни кои оваа година ќе се натпреваруваат за победа.

Од подрачјата на поранешна Југославија, наместо некогашните шест, оваа година учествуваат четири земји: Хрватска, Словенија, Србија и Северна Македонија. Црна Гора и Босна и Херцеговина не учествуваат на Евровизија, а Косово се уште не е член на ЕБУ.

Хрватска, со избор на публиката, оваа година ќе ја претставува Дамир Кеџо, Србија триото Хјурикејн, боите на Словенија ќе ги брани Ана Шокич, а Северна Македонија го праќа Васил.

Слушнете ги четирите песни и одлучете која е најдобра.

https://www.youtube.com/watch?v=weLeotNwexg

Можеби ќе ве интересира:

Бидете одговорни: Пандемијата уште не е готова

Шопинг во време на пандемија: Како да тестирате парфеми безбедно?

Како да исчистите пегла која загорела?

×

Следете не