Ден

Мејлови и телефонски линии за пријавување на непочитување на владините мерки и препораки во борбата против КОВИД -19

Владата на РСМ и Инспекцискиот Совет апелираат до граѓаните да ги пријавуваат затекнатите неправилности и непочитување на владините мерки и препораки за спречување на ширењето на заразата од КОВИД- 19.

За поефикасно дејствување и одговор на прекршувањата инспекторатите отворија нови е-мејл адреси, а ставени се во функција и бесплатни телефонски линии.

Неправилностите и поплаките може да се пријавуваат на следните мејлови и броеви:

-Државен инспекторат за труд poplaki@dit.gov.mk 151 31

-Државен пазарен инспекторат nepravilnosti@dpi.gov.mk 191

-Државен санитарен и здравствен инспекторат prijavi.dszi@gmail.com 0800 255 55

-Агенција за храна и ветеринарство sin@fva.gov.mk 0800 3 2222

-Државен инспекторат за транспорт prijavi@dti.gov.mk

-Агенција за лекови и медицински средства prijavi@malmed.gov.mk

„Инспекциските служби со сите свои капацитети продолжуваат интензивно да работат на терен. Без исклучок секој кој нема да се придржува до мерките на Владата ќе биде санкциониран. Овие мерки се донесени во интерес на здравјето на граѓаните и на јавното здравје и мора да се почитуваат. Повикуваме на одговорност од секое правно лице, од секоја индивидуа во нашето општество. Јавното здравје зависи од сите нас“, се вели во соопштението од Владата.

Можеби ќе ве интересира:

ВИДЕО: Тринаесетти полициски час во Скопје

Александар Тодески

(ФОТО) Пожарникарите порачуваат: Седи дома

Бајратар: Лицата што останаа без работа да аплицираат за минимална помош

Александар Тодески
×

Следете не