Ден

Нема пациент кој е во ризик од заболената лекарка во Кавадарци

Нема пациенти кои биле во ризик на одделението за психијатрија во Кавадарци, каде што работи заболената лекарка, вели министерот за здравство, Венко Филипче.

„Во текот на денот се очекуваат сите резултати кои беа земени во текот на минатиот ден, во карантин е самиот оддел, целосно и нормално функционира останатиот дел од болницата“, посочи Филипче.

Тој појасни дека дека сите итни и онколошки случаи се третираат, но се одложуваат интервенциите кои може да бидат одложени, соглансо одлуките на стручните колегиуми.

Можеби ќе ве интересира:

Филипче: Смртта на 31-годишниот пациент кажува дека вирусот не штеди никого

Утре ќе биде разрешена директорката на охридската болница

Берта Китинска

Влегуваме во вториот месец во борбата против коронавирусот во овој период ќе расте бројот на починати, вели Филипче

Берта Китинска
×

Следете не