Connect with us

Бизнис

Неработната недела може да го уништи македонското стопанство

Стопанската комора денеска одржа панел-дискусија на која учество земаа и претставници од различни индустрии и бизниси, а се дискутираше за предлогот недела да биде неработен ден за сите.

Според нив, ваквата одлука би го уништила македонското стопанство, бидејќи недела е еден од најпрометните денови за повеќе бизниси, а уште повеќе може да придонесе и за затворање на одредени работни позиции и отпуштање на работници, со што би се зголемила невработеноста.

Тие сметаат дека треба да се остави на самиот работодавец да ги регулира слободните денови на вработените, според динамиката на работата.

loading...
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement
Advertisement