Ден

Опра донира 10 милиони долари за борбата со пандемијата

Познатата водителка Опра Винфри издвои 10 милиони долари наменети за помош во борбата против пандемијата со коронавирусот.

„Донирам 10 милиони американски долари за да им помогнам на Американците за време на оваа пандемија во градовите во целата земја и во областите каде што пораснав“, објави Винфри на својот профил на Твитер.

Еден милион долари се наменети за Американскиот фонд за храна, поради тоа што Опра смета дека многу луѓе не можат во овој момент да си дозволат да имаат доволно за преживување.

Можеби ќе ве интересира:

Бидете одговорни: Пандемијата уште не е готова

Шопинг во време на пандемија: Како да тестирате парфеми безбедно?

Како да исчистите пегла која загорела?

×

Следете не