Ден

Откажана Евровизија 2020 во Ротердам поради пандемијата

ЕБУ се огласи преку официјалниот канал на Евровизија дека годинашното издание, кое требаше да се одржи во Ротердам е откажано.

Причина, сосема очекувано, е пандемијата на коронавирусот која сè уште трае, а не може да се предвиди дали во мај ќе биде безбедно да се патува низ Европа.

Се разгледуваат можностите во Ротердам да се одржи Евровизија во 2021 година, но сè уште е рано да се каже како планот би се одвивал понатаму и дали изведувачите ќе ги претсатавуваат своите земји со истите песни или ќе се избираат нови песни и изведувачи.

Можеби ќе ве интересира:

Бидете одговорни: Пандемијата уште не е готова

Шопинг во време на пандемија: Како да тестирате парфеми безбедно?

Како да исчистите пегла која загорела?

×

Следете не