Ден

Полицијата фатила 20 лица кои не носат маски и 64 кои ги прекршиле полицискиот час

Во текот на изминатото деноноќие (15/16.05) по однос на забраната за движење  евидентирано е дека на ниво на целата држава 64 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 49 лица,  а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така, по однос на мерката за задолжително носење заштитна опрема т.е. заштитни маски евидентирани се  20 лица што ја прекршиле оваа мерка. 

За последните 24 часа на територијата на Република Северна Македонија на 107 лице им се издадени решенија за изолација, а 54 лица потпишале изјави за самоизолација. 

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Можеби ќе ве интересира:

Полицијата со засилена контрола дали се носат маски

Во сабота завршува вонредната состојба, почнуваат да течат роковите за избори

Почнаа со работа кафулињата и рестораните под посебни протоколи

×

Следете не