Препознајте дали сте роб на погрешни вредности

Понекогаш ние самите си создаваме поголем притисок отколку што е потребно, што дури и чувствуваме вина кога си посветуваме време на себе, наместо на работата, семејството и пријателите.

Ова се неколку знаци кои ќе ви покажат дека всушност сте роб (или подобро кажано жртва) на вредности наметнати од општеството, светот, филмовите, но и самите себе:

  1. Чувствувате вина секогаш кога ќе одлучите да земете време за себе, само за да се одморите
  2. Сметате дека вашата вредност како личност е тесно поврзана и најмногу зависи од развојот на вашата кариера и тоа колку сте добри на работа
  3. Забележувате дека ви е поважно да сте продуктивни, отколку здрави и одморени
  4. Верувате дека среќата зависи од тоа колку сте посветени на работата
  5. Дури и кога сте болни, изморени или под стрес, мислите и се чувствувате мрзливо
  6. Понекогаш ги занемарувате своите потреби затоа што сте посветени исклучиво на работата
loading...

Останати вести

МОН ќе го унапредува стручното образование преку грантови и проекти

Elena Daskalova

Нуклеарната централа Кршко застана со работа од земјотресот во Хрватска

admin

МВР ќе распише потерница по Сашо Мијалков

Elena Daskalova