Ден

Филипче: Почитувајте ги стручните препораки од матичните лекари за зачувување на здравјето и за правилно лекување

Министерот за здравство, Венко Филипче повторно апелираше до граѓаните да не купуваат лекови непотребно и да прават залихи во своите домови, бидејќи лекови на рецепт на товар на Фондот за здравство има во доволни количини.

„Применувајте примарно телефонска и електронска комуникација со здравствените установи, освен при неодложна здравствена потреба.

Почитувајте ги стручните препораки од матичните лекари за зачувување на здравјето и за правилно лекување.

Не купувајте лекови непотребно, односно не правете непотребни залихи на лекови во вашите домови домови. Лекови на рецепт на товар на Фондот има во доволни количини, во промет одобрен од Агенцијата за лекови и медицински средства.

Да се однесуваме сите одговорно и без паника со што ќе го заштитиме нашиот здравствени систем, а со тоа и сите нас како граѓани на РСМ“, порача Филипче.

Можеби ќе ве интересира:

ВИДЕО: Тринаесетти полициски час во Скопје

Александар Тодески

(ФОТО) Пожарникарите порачуваат: Седи дома

Бајратар: Лицата што останаа без работа да аплицираат за минимална помош

Александар Тодески
×

Следете не