Цртеж или фотографија? Овој германски град е хит на социјалните мрежи!

Градот Фројденберг кој се наоѓа во Северна Рајна Вестфалија овие денови е хит на социјалните мрежи, поради фотографија објавена на Инстаграм.

Градот се наоѓа во близина на поголеми градови, како Келн, Дортмунд, Бон и Франкфурт, на помалку од два часа возење. Куќите во Фројндберг наликуваат една на друга, а сега во зима, кога се празнично украсени, не можете, а да не се запрашате дали е реален или пак е излезен од некоја уметничка слика или новогодишна честитка.

Фројндберг е опкружен со шума, а куќите се специфично градени, датираат уште од 17 век и се реставрирани, но сепак е задржан автентичниот изглед. Погледнете ја фотографијата која го воодушеви светот:

loading...

Останати вести

Зимски промени што се случуваат во вашето тело

Elena Daskalova

Која е симболиката на 12.12.2020?

Elena Daskalova

Дали знаете каков бил оригиналниот рецепт за руска салата?

Elena Daskalova