Швајцарска железница од која ќе ви се стегне стомакот

Швајцарија нуди живописна планинска природа и на многу места таа е достапна само со железница, бидејќи теренот е стрмен и непристапен.

Поради тоа, постојат многу специјални линии со воз, за патниците да ја запознаат Швајцарија уште подобро и да ги погледнат дури и нејзините најскриени точки.

А како тоа функционира во пракса? Погледнете го следното видео, кое во исто време ќе ве остави без зборови, но и ќе ви предизвика пријатна мачнина во стомакот, поради одредени делови каде со голема брзина се искачува или спушта по многу стрмни делови од Алпите.

loading...

Останати вести

Што се треба да знаете за ХПВ?

Elena Daskalova

Замрзнување на јогурт? Еве зошто не смеете да го правите тоа

Elena Daskalova

Како точно НАСА управува со роверот на Марс

admin