Ден

Шопинг во време на пандемија: Како да тестирате парфеми безбедно?

Во Македонија бројот на новозаразени со коронавирус повторно е висок, но доколку се почитуваат мерките за претпазливост и заштита, секој од нас може да се заштити и себе и своите најблиски од потенцијална опасност.

Шопинг-центрите, бутиците, продавниците, маркетите, парфимериите, сите оние кои нудат услужна дејност веќе ги преземаат потребните чекори за заштита на вработените и купувачите. Секако, важат правилата кои веќе ни се добро познати и тоа:

  1. Држење растојание ако чекате во ред пред влегување во парфимеријата
  2. Задолжително дезинфицирање на самиот влез
  3. Одржување на безбедно растојание внатре во објектот

Кога треба да тестирате парфем, многупати инстинктивно го земате шишенцето и го „лепите“ до кожата и носот за да го помирисате.

Но, во случаи како сегашната пандемија, кога вирусот лесно може да се пренесе на тој начин, но и да се контаминира асортиманот, потребен е поинаков пристап.

Прочитајте повеќе за тоа на слајдовите на следниов инстаграм-пост:

View this post on Instagram

Ситуацијата со коронавирусот во нашата држава е таква каква што е. Иако шопинг-центрите и парфимериите ги почитуваат препораките за заштита на вработените и купувачите, сепак треба и самите да бидете внимателни при испробувањето и тестирањето. ➡️➡️➡️Прочитајте на слајдовите како може да го направите тоа. ➡️➡️➡️ #мирис #парфем #коронавирус #препораки #ковид19 #заштита #инстаграмџии #инстаграммакедонија #fragrance #perfume #tester #covid19 #coronavirus #protection #safetyfirst #washyourhands #covid19protection

A post shared by Fragrance World (@fragrantworldmk) on

Можеби ќе ве интересира:

Бидете одговорни: Пандемијата уште не е готова

Како да исчистите пегла која загорела?

Во продажба е најновото издание на енигматскиот магазин „Лавиринт“

Александар Тодески
×

Следете не