Ден

Решавање криза на унгарски начин: Странците да плаќаат поскап бензин во Унгарија

Унгарија „ја реши“ кризата за нафта и нафтени деривати на начин на кој, мора да признаеме, никој не му текнало досега да го направи тоа.

Имено, за домашни и за странци, бензинските пумпи имаат различни цени. Па така, на автомобил со унгарска регистрација ќе се точи според ценовникот за домашни корисници, додека возилата со странски регистрации треба да си платат повеќе.

Сепак, Унгарија е членка на ЕУ и веројатно ваквиот план нема лесно да „помине“, бидејќи начелата на Унијата се дека овие одлуки треба да се во согласност со единствениот пазар и дека е забрането да се дискриминираат луѓе по каква и да е основа, а особено според нивното место на живеење.

Поврзано

Тела на мајка и син извлечени од Сава: Пронајдено и проштално писмо

Elena

Гласачите во Казахстан на референдум поддржаа уставни измени за отфрлување на наследството на Нурсултан Назарбаев

admin

Додик: Јас сум против воведување санкции кон Русија, треба да останеме неутрални

admin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com