Ден

Во мај сме плаќале и до 10% поскапи цени во угостителството, споредено со лани

Цените на угостителските услуги во мај во споредба со април годинава се зголемени за 0,2 отсто, а споредено со мај лани за 9,7 отсто, објави денеска Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, зголемување во мај во однос на април годинава е забележано во групите Храна за 0,3 проценти и Алкохолни пијалаци за 0,1 процент.

Цените на угостителските услуги за периодот јануари – мај 2022 година, во однос на истиот период од минатата година, се зголемени за 7 проценти, a во однос на декември лани зголемувањето е за 5,3 проценти.

Поврзано

Битиќи ќе објави список со компании кои вештачки ги покачиле цените

Elena

Македонија со 1.836.713 жители, 51 лицe има над 100 години

admin

Во една општина утре ќе нема вода за пиење цели 14 часа

Elena
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com