Ден

Одземени лиценците на БЕГ за топлинско снабдување

Одржана е главна седница на која РКЕ донесе одлука за престанок на лиценцата за вршење на енергетска дејност, производство на топлинска енергија на компанијата БЕГ, информираше денеска претседателот на Регулаторна Марко Бислимовски.

Најави дека РКЕ ќе ја информира Владата, која пак, е должна да организира јавен повик на кој ќе биде избран нов вршител за вршење на производство на топлинска енергија. Бислимовски очекува роковите за избор на нова компанија да бидат кратки.

Бислимовски појасни дека скопјани нема да останат без парно.

-Нема да има никаков прекин во снабдувањето со топлинска енергија во Скопје, бидејќи во нашата одлука е наведено дека оваа компанија ќе ја врши дејноста се додека не се избере нов вршител на оваа енергетска дејност, вели првиот човек на Регулаторна.

Лично смета дека оваа дејност треба да ја врши компанија кога ќе биде во државна сопственост.

Бислимовски посочи дека ако има природен гас, нема да има проблем во снабдувањето со топлинска енергија.

Поврзано

Јавниот сектор почнаа штрајк – Бара покачување на платите

admin

Собрание: Затворањето на вратите за пребројување е согласно Деловникот

admin

Лозово ќе помогне финансиски само на семејство во чиј дом падна дрво, штета досега никој не пријавил

admin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com