Ден

Важно соопштение од ЈСП: Овие линии сообраќаат по изменет режим

Поради најавената блокада на раскрсницата во Автокоманда на булевар „Александар Македонски“ со „16 Македонска бригада“, дел од линиите од јавниот градски превоз денеска во период од 7 до 10 часот ќе сообраќаат по изменет режим од вообичаениот, информираат од Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“.

По изменети траси ќе сообраќаат:

Линиите 43, 45, 50, 50А, 52, 53, 55, 55 В, 62, 63, 63А, 65, 65А, 65Б, 65В, 66, 66А и 68. Во насока на Дом на печат, Клинички центар и Транспортен центар, во Автокоманда преку булевар „Александар Македонски“ ќе се исклучуваат на клучката Дијамант, па по булеварите „Киро Глигоров“, „Србија“ и „Јане Сандански“ до крајните постојки на Транспортен центар, а линиите 43, 50 и 50А од Транспортен центар, преку Југодрво и Рекорд, ќе продолжуваат до крајните постојки на Дом на печат и Клинички центар. Во обратна насока, ќе сообраќаат по истиот изменет режим.

Линија 54. Од кај Бриколаж, од улица „Перо Наков“, ќе врти лево по булевар „Киро Глигоров“, па по булеварите „Србија“ и „Јане Сандански“ до крајната постојка на Транспортен центар. Во обратна насока, ќе сообраќа по истата изменета траса.

Линија 16. Од Пржино према Железара ќе сообраќа преку Чаир (Бит пазар, Чаир, Железара). Во обратна насока, ќе сообраќа по истата изменета траса.

Линиите 13 и 42. Во насока на Железара, движејќи се од Кисела Вода и Драчево, кај Фершпед ќе вртат лево на улица „808“, ќе поминат пред дирекција на ЈСП се до постојката кај „Алкалоид“ која ќе биде почетна/крајна постојка

Лините 2 и 2А. Во насока на Автокоманда, на кружниот тек кај Континентал, ќе се враќаат назад на кружниот тек и почетно/крајна постојка ќе им биде постојката кај Светлост.

Поврзано

Хорор во домот за деца во Битола: Пијана вработена врзала едно од децата за кревет

Elena

Билатерален спор во преговарачка рамка: Ќе се решава на релација Скопје – Софија или со ЕУ?

admin

Важна најава! НАТО авиони ќе го прелетуваат македонското небо

Elena
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com