Ден

Финска ќе постави бариери на границата со Русија

Парламентот на Финска денеска изгласа Закон за готовност, со што се овозможува поставување на бариери на границата со Русија.

Законот е усвоен со големо мнозинство и веднаш стапува во сила.

Поставувањето на бариери на границата со Русија се толкува како мерка на претпазливост поради можна руска одмазда по одлуката на Финска да стане членка на НАТО.

Законот ќе има последици и за барателите на азил во Финска, бидејќи ќе и дозволи на Владата да изгради огради и бариери на границата со Русија и ќе ги насочи сите баратели на азил на еден од неколкуте официјални гранични премини.

Поврзано

Финска сака да гради ѕид на границата со Русија

Elena

Пукање меѓу граничарите на Киргистан и Таџикистан, има и повредени

admin

Џонсон се обрати пред пратениците на Конзервативната партија, која денеска ќе гласа за недоверба на својот челник

admin
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com