Ден

Хакери украле податоци од Руската служба за безбедност

Операциите на Руската служба за безбедност  -ФСБ дошле до рацете на хакерите, кои тврдат дека украле 7,5 терабајти, од серверите на поранешното КГБ.

 Како што пренесува „Форбс“, државни тајни на Русија не биле откриени, но биле откриени операции на ФСБ.

Федералните агенти имале операција за откривање на идентитетот на луѓето што го користеле анонимниот систем за комуникација на броузерот Тор, но за сега нема информации дека се фатени хакерите.

UA-107222993-1