Ден

Центарот за зависници ќе се растерети, нема да се дислоцира

Министерството за здравство ќе ги дисперзира зависниците од центарот за зависници во Кисела Вода, бидејќи метадонска терапија ќе се зема на четири места, наместо како до сега само во центарот за зависници. Најновото решение, кое министерот за здравство Венко Филипче вели дека е финално, предвидува метадонска терапија да се дава во душевната болница во Бардовци, но и во поликлиниките Ченто и Јане Сандански.

Филипче кажа дека следува отварање на центри и во Чаир, Ѓорче Петров и Шуто Оризари, но крајната цел е во секоја општина да има по еден центар, со цел целосна дисперзија.

Шприцеви во паркот пред Центарот за зависници во Кисела Вода

Во Кисела Вода се протестира повеќе од половина година, но градоначалникот Филип Темелковски иако вети дислокација, по се изгледа дека тоа ветување нема да биде исполнето.

Можеби ќе ве интересира:

ВМРО ДПМНЕ смета дека Македонија е по подготвена од било кога да добие датум за преговори

Ден

(ВИДЕО)Заев повика лидерска: Сите заеднички да ги донесеме големите одлуки

Ден

Заев прв пријавил рекет во ОЈО, Рускоска му рекла оштетениот сам да пријави

Ден
UA-107222993-1