Ден

Исланд го ратификуваше протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на својот официјален фејсбук-профил истакна дека денеска парламентот на Исланд го ратификувала протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО.

По оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО, и останува уште постапката да почне во Шпанија.

Можеби ќе ве интересира:

1ТВ: Јовановски не е уапсен, туку задржан на граница

Ден

Јанакиески го прекинал штрајкот со глад заради терапијата која ја прима

Ден

МВР контра Трајчевски: Имал ли Боки 13 обезбедување од МВР?

Ден
UA-107222993-1