Ден

Ако општина Охрид не почне со уривање, ќе и бидат одземени ингеренциите

Ако општина Охрид не почне со уривање на дивоградбите, ќе бидат одземени надлежностите на локалната самоуправа, рече премиерот Зоран Заев кој додаде дека општината треба да постапува согласно законските одредби со дивоградбата во центарот, сопственост на советникот во општината

-Законот мора да важи еднакво за сите. Апелирам до сите граѓани, па и до почитуваниот советник, господионот Нефи, да ги отстрани дивоградбите што не можат да се легализираат, односно немаат никакво право за легализација, затоа што државата ќе ги тргне заради тоа што е загрозен Охрид со УНЕСКО, заради тоа што граѓаните реагираат, рече Заев.

Тој кажа дека дека веќе разговарал со градоначалникот на Општина Охрид и нагласи дека очекува да се постапи согласно законот.

„Не очекувам ни помалку, ни повеќе, ни мускули, ни сила, само по закон за секого. Ако не се постапи најавувам одземање на надлежности, како што сум најавил на господинот Мерко за одредени постапки, нагласи премиерот.

Можеби ќе ве интересира:

Спасовски: За МВР да знае каде е Јанева треба да има налог од обвинителството и судот

Ден

Царовска: Сите 27 деца од Мајчин дом Битола се преселени во топол дом

Ден

Османи: Венецијанската комисија не е супермаркет во кој можете да купите еден продукт, а другиот да не го купите

Ден
UA-107222993-1