Автобусот на „Дурмо Турс“ на технички бил два пати во 2018 година, прегледите траеле по три минути

admin
Видео запис од тоа како течела регистрацијата на осумдесет и шест автобуси побарало Министерството за внатрешни работи кога испратило контролори да ја проверат фирмата „Авто...

Малешевијата се пустоши пред очите на припадници на шумската и граничната полиција?

admin
Патот село Двориште-Струмица навидум е обичен пат, кој граѓаните секојдневно го користат за своите потреби. Но, ноќно време се претвора во место на кое „врие“...

Фирмите задолжени за чистење и тековно одржување во државните институции не им исплатиле К-15 на вработените

admin
Се сменија фирмите, но навиките не. Вака дел од вработените во фирмите Стед Комерц и Благој Бапал, фирмите кои се задолжени за чистење и тековно...

Камчев ја загуби дозволата за градба во Карпош, земјиштето го купил за 50 евра по метар квадратен

admin
Пет фирми се санкционирани од Општина Карпош при проверки од страна на секторите за инспекторат и за урбанизам на општината. Меѓу фирмите е и Систина...

Економската нестабилност и порозните граници – „Рај“ за организираниот криминал

admin
Северниот дел од државата, Јужна Србија и Косово се „жешки точки“ на Балканот, пишува Глобал Инишијатив во својот извештај за организираниот криминал и корупцијата во Западен Балкан....

По „Ласкарци“, контролирани повеќе автобуси отколку во цела 2018 година

admin
Министерството за внатрешни работи ги тресе автобусите на приватни превозници откако на 13 февруари годинава загинаа 16 патници во автобуската несреќа на автопатот Скопје-Тетово, кај...

Како Бахамите и Бермудите ги заменија Белизе и Девствените острови

admin
Бахамите се познати туристички дестинации заради привлечните плажи. Официјалното име на земјата е Комонвелт на Бахамите и се протега на архипелаг од неколку островчиња во...