Бизнис

29 години македонски денар

Elena Daskalova
Поминаа точно 29 години од монетарното осамостојување на Македонија и прогласување на денарот како национална платежна валута. Монетарниот суверенитет е една од основните компоненти на...

Неработната недела може да го уништи македонското стопанство

Elena Daskalova
Стопанската комора денеска одржа панел-дискусија на која учество земаа и претставници од различни индустрии и бизниси, а се дискутираше за предлогот недела да биде неработен...

Живееме сè поскап живот – еве какви биле трошоците на Македонците во февруари

Elena Daskalova
Трошоците на животот во февруари во однос на јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто, а цените на мало останале непроменети. Во февруари годинава, во...

НБРМ: Граѓаните да бидат исклучително внимателни со криптовалутите

Elena Daskalova
Криптовалутите изминатиот период се топ-тема во светот, знаејќи дека најпопуларната меѓу нив, Биткоинот, постигнува историско високи вредности. Многу луѓе ширум светот стануваат сè позаинтересирани во...