Истражувања

Автобусот на „Дурмо Турс“ на технички бил два пати во 2018 година, прегледите траеле по три минути

admin
Видео запис од тоа како течела регистрацијата на осумдесет и шест автобуси побарало Министерството за внатрешни работи кога испратило контролори да ја проверат фирмата „Авто...

Малешевијата се пустоши пред очите на припадници на шумската и граничната полиција?

admin
Патот село Двориште-Струмица навидум е обичен пат, кој граѓаните секојдневно го користат за своите потреби. Но, ноќно време се претвора во место на кое „врие“...

Економската нестабилност и порозните граници – „Рај“ за организираниот криминал

admin
Северниот дел од државата, Јужна Србија и Косово се „жешки точки“ на Балканот, пишува Глобал Инишијатив во својот извештај за организираниот криминал и корупцијата во Западен Балкан....

Како Бахамите и Бермудите ги заменија Белизе и Девствените острови

admin
Бахамите се познати туристички дестинации заради привлечните плажи. Официјалното име на земјата е Комонвелт на Бахамите и се протега на архипелаг од неколку островчиња во...