Магазин

Посетителите на замокот на Дракула можат да се вакцинираат против коронавирус на лице место

Elena Daskalova
Луѓето кои го посетуваат замокот на Дракула можат да се вакцинираат против коронавирус откако на оваа локација во Трансилванија е формиран центар за вакцинација. Медицинските...

На денешен ден пред години ставен крај на династијата Романови

Elena Daskalova
Револуционерите го принудиле на абдицирање рускиот цар Николај Втори кој престолот му го понудил на својот брат, големиот војвода Михаил, но тој следниот ден, под...

Замрзнување на јогурт? Еве зошто не смеете да го правите тоа

Elena Daskalova
Многумина од нас практикуваат да купуваат поголеми количини храна наеднаш, па да го замрзнат она што нема да го користат веднаш. Но, млечните производи како...

Вреди ли втората шанса после раскинувањето?

Elena Daskalova
Многупати сме биле сведоци дека некои врски прекинале, само за по некој период повторно да заживеат, па дури и посилни од претходно. Сепак, многумина воопшто...

Хијалуронска киселина – како се користи и дали воопшто ви е потребна?

Elena Daskalova
Во екот на популарноста на грижата за кожата на лицето, позната како „скинкер“ рутина, една од состојките која често се спомнува е токму хијалуронска киселина,...

Секси играчките веќе не се табу меѓу луѓето

Elena Daskalova
Последниве 12 месеци направија илјадници промени во животите на луѓето, особено од моментот кога се прогласи глобална пандемија, па сè досега. Многумина открија свои страни...