Магазин

Традиционален рецепт за леб-колач со паричка за Василица

Elena Daskalova
Во православието, традициите и обичаите се поделени и тоа е особено видливо околу Божикните празници, кога се дебатира за исправноста на барање паричка во леб...

Пешачење за слабеење: Дали е можно и колку треба да испешачите?

Elena Daskalova
Физичката активност на многумина им е тешка и не е дел од нивните навики и рутини, па се обидуваат да компензираат со повеќе пешачење, за...

Денеска е Бадник, ден пред Христовото раѓање

Elena Daskalova
Денеска е 6 јануари, според јулијанскиот календар Бадник, ден пред Божик, кога се навестува големиот ден – Христовото раѓање. Со Бадниковата вечера се завршуваат божикните...

За празниците подгответе Панетоне, познат новогодишен колач (РЕЦЕПТ)

Elena Daskalova
Панетоне е традиционален италијански колач, кој се подготвува за новогодишните и божикните празници. Во продолжение е основниот рецепт, но секако, можете додатоците да ги менувате...

Дали знаете каков бил оригиналниот рецепт за руска салата?

Elena Daskalova
Новогодишната трпеза е незамислива без голем сад со популарната руска салата, која е мешавина на состојки споени со мајонез. Но, во пракса, нема точен рецепт...