Убавина и здравје

Ви паѓа косата? Еве кои хормони може да бидат причина за тоа

Elena Daskalova
Се грижите за својата коса, користите квалитетни производи за нега, внимавате на исхраната, но сепак после секое капење вашата када или туш-кабина е полна со...

Хијалуронска киселина – како се користи и дали воопшто ви е потребна?

Elena Daskalova
Во екот на популарноста на грижата за кожата на лицето, позната како „скинкер“ рутина, една од состојките која често се спомнува е токму хијалуронска киселина,...

Пешачење за слабеење: Дали е можно и колку треба да испешачите?

Elena Daskalova
Физичката активност на многумина им е тешка и не е дел од нивните навики и рутини, па се обидуваат да компензираат со повеќе пешачење, за...

Прикриената депресија не е шега: Еве какви симптоми предизвикува

Elena Daskalova
Некои нешта во нашето тело се случуваат без да предизвикаат видливи симптоми. Но, некои состојби можат да создадат физички симптоми, за кои вие немате идеја...

Како алкалната исхрана го одржува вашето здравје?

Elena Daskalova
Зголемената киселост во организмот се решава со алкалната исхрана, која помага да се избориме со многу бактериски инфекции, но и да спречиме натамошни заболувања. Доколку...