Забава

Посетителите на замокот на Дракула можат да се вакцинираат против коронавирус на лице место

Elena Daskalova
Луѓето кои го посетуваат замокот на Дракула можат да се вакцинираат против коронавирус откако на оваа локација во Трансилванија е формиран центар за вакцинација. Медицинските...

Швајцарска железница од која ќе ви се стегне стомакот

Elena Daskalova
Швајцарија нуди живописна планинска природа и на многу места таа е достапна само со железница, бидејќи теренот е стрмен и непристапен. Поради тоа, постојат многу...

Сваровски и 50.000 светилки – поставена елката во Рокфелер центарот

Elena Daskalova
Во Њујорк е поставена елката во Рокфелер центарот, но оваа година нејзиното осветлување беше доста поинакво од она на кое сме досега навикнати да го...

Цртеж или фотографија? Овој германски град е хит на социјалните мрежи!

Elena Daskalova
Градот Фројденберг кој се наоѓа во Северна Рајна Вестфалија овие денови е хит на социјалните мрежи, поради фотографија објавена на Инстаграм. Градот се наоѓа во...